Tuesday, August 9, 2011

Sesuci ramadan


Alhamdulillah dah masuk minggu kedua kita berpuasa. U all pergi terawih tak? Pergi? Bagus tambahkan amalan jangan lepas berbuka terbongkang atas katil ececeh orang yang tanya nie pun rongak-rongak pergi terawih. Ha ! cakap pasal terawih I ada story nak cerita bukan cerita dongeng okay, cerita cinta pun bukan tapi cerita benar hahah J. Okay be serious.

Ehem-ehem ...

Last Saturday anak sedara I, Aliyah sibuk ajak pergi terawih siap telefon baur-baur ugut lagi  kalau I tak pergi dia taknak datang rumah berbuka sama-sama. Alamak main ugut-ugut pulak budak nie. Takkan la Chu dia cakap tak pergi malu la kan. Then, after berbuka kitorang – I, kakak, and 2 anak sedara Aliyah dan Damia pergi terawih. Nasib baik dua-dua dengar cakap and tak buat bising. Okay yang tak boleh blahnya bila dah sampai rumah Aliyah boleh cakap nanti kalau Aliyah takde Chu boleh la buat 20 rakaat. Sebab tadi kitorang just buat lapan rakaat. Hahah dia tak tahu yang dia takde I tak pergi pun terawih.
Inilah yang orang kata “When child change the world”. Daripada taknak pergi terawih terus pergi. Alahai bukannya lama sangat, menghadap facebook boleh berjam-jam belum tambah dengan chatting , blogging lagi.

Alright moral of the story kita janganlah bertanguh-tanguh dalam melakukan kewajipan.

See u on next entry ! Daaaaa J

2 comments:

Ashraf Jalil said...

saye amek 8 je lahh..xlarat 20..hahaha

Azlina Haron said...

Hahah tau takpe. Done follow u :)