Sunday, December 9, 2012

Nilai sebuah penghargaanSemoga Allah menyelamatkan dan memberi kesejahteraan keatas kamu....

Jejari laju menekan tiap satu punat huruf, mahu diluah segala rasa dalam hati. Masa begini memang segala ilham mencurah curah keluar. Aku bukan mahu perhatian cuma minta dihargai. Segala macam perkara yang terbaik telah aku lakukan tapi kau masih buta, pekak dan bisu untuk menghargainya. Segala serbi kelihatan tidak kena pada mata bundar itu. Aku harus tabah dan kuat untuk melalui semua dugaan ini. Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusanku. Kau kuatkanlah semangat ku Ya Allah :'(

Di sekeliling orang-orang sebegini betul-betul membuatkan hidupku sesak. Ya! sesak dengan asap dan debu kalian. Kenapa engau pekak kan telinga, buta kan mata untuk melihat kebaikan yang kulakukan. Betul hati aku sangat nipis umpama tisu mudah terasa, mudah tersentuh. Rajuk ku bukan lama hanya untuk melempiaskan ketidakpuasan hati. Barangkali engkau tidak sadar lagi. Coretan ini bisa meredakan pukulan ombak yang ganas serta menjinakkan harimau yang buas.

Harap suatu hari nanti matamu terbuka akan segalan kebaikan ku. Banyak perkara aku korbankan tapi hanya sekelumit kau jelingkan.

Aku bukan siapa-siapa. Bukan cerdik sepertimu. Ya! orang cerdik sentiasa dikelilingi. Tapi mereka hanya pergunakanmu sahaja. Tidak nampak lagikah kamu??? 


Dan aku hanya minta dihargai......


Wasalam.

No comments: